Universidad Autónoma de Madrid organizează, pe 19 ianuarie, 2 februarie și 16 februarie 2021, un seminar transversal cu privire la abordările interdisciplinare în cercetarea științifică. Evenimentul online se adresează doctoranzilor din toate universitățile membre ale CIVIS și va consta în trei sesiuni online, pe platforma ZOOM, axate pe rețele internaționale (19 ianuarie), rețele sociale, opinie publică și știință (2 februarie) și transferabilitate și impactul cercetării (16 februarie).

Doctoranzii interesați să participe la eveniment trebuie să se înscrie prin intermediul formularului online disponibil aici până pe 18 ianuarie 2021 (pentru Sesiunea 1 – Rețele internaționale), 1 februarie 2021 (pentru Sesiunea 2 – Rețele sociale, opinie publică) sau 15 februarie 2021 (pentru sesiunea 3 – Transferabilitate și impactul cercetării).

NB: Linkul camerei virtuale va fi trimis la adresa de e-mail cu care s-a realizat înscrierea.

Implicarea activă în cercetare, în special ca parte a unui program de doctorat, necesită o dedicare intensă către un domeniu specific de cunoaștere. Cu toate acestea, necesită și o pregătire de bază, deschisă și interdisciplinară asupra activității de cercetare în sine, asupra abordărilor și metodologiilor sale, asupra limitărilor și posibilităților sale.

Împărțit în trei sesiuni online, acest seminar transversal, organizat de Universidad Autónoma de Madrid, își propune să ofere doctoranzilor cunoștințe și abilități transversale pentru a participa activ la abordarea interdisciplinară, care este necesară astăzi atât în ​​activitățile profesionale, cât și în cele academice și pentru a le oferi acestora instrumentele necesare planificării viitorului lor profesional.

Evenimentul este destinat studenților doctoranzi înscriși în orice program de doctorat de la o universitate membră a CIVIS. Sesiunile se vor derula în limba engleză și vor fi dedicate rețelelor internaționale, rețelelor sociale, opiniei publice și științei precum și transferabilității și impactului cercetării.

Pentru mai multe informații despre program și speakeri, vă rugăm să vizitați site-ul UAM.

 

Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană și reunește opt dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University și Eberhard Karls Universität Tübingen. CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 384.000 studenți și 55.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători.