Stimați studenți-doctoranzi,
Vă invit cu căldură să candidați pentru cele 2 locuri vacante din cadrul consiliului școlii noastre doctorale (SDSLC), precum și pentru cele două locuri vacante din cadrul CSUD (Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat – evident, din UB).
Depunerea formularelor de înscriere (atașate la mesaj) va avea loc între 5-9 octombrie, pentru CSUD la Rectorat (sediul din Panduri), la sediul CSUD, et. 2, în capăt pe dreapta, la dna Sorina Pantazi, iar pentru noi, la dna Luciana Agopșa. Ea va fi fie în holul mare, la înscrierile pentru anul I Licență, fie la biroul ei de la secretariat. Formularele, completate și semnate, însoțite și de un CV (Europass, dacă preferați) se pot trimite și on-line, în orice caz pentru locurile din Consiliul SDSLC. Pentru CSUD, verificați site-ul UB, nu ne-au anunțat încă.
Alegerile propriu-zise se vor desfășura prin vot direct și secret, pentru consiliul nostru, luni 12 și marți 13 octombrie, între orele 9-15, în sala 213, față-în față cu intrarea la Decanat, iar acolo va fi tot timpul colega voastră Alexandra Oancea, membră în Comisia electorală. Luni va mai fi prezentă și dna decan Laura Sitaru, iar marți, chiar eu (cam de pe la ora 11). Am să vă rog să semnați mai întâi în tabelul de prezență la vot. Marți la ora 15 se va deschide urna, în prezența mea, a dnei decan și a reprezentantei voastre Alexandra Oancea (toate trei formând comisia electorală), precum și a unui observator delegat de ASLS, după cum prevede procedura.
În mod similar se va proceda și pentru alegerile în CSUD, doar că acolo ziua e 14 octombrie.
Dacă nu se va realiza această completare a consiliului nostru conform acestui calendar, ne vom vedea nevoiți să organizăm turul II, cu depunerea candidaturilor luni 12 și marți 13 și cu vot pe 14 octombrie.
Dacă nu reușim nici atunci, o să vă tot chem cu un mesaj similar în fiecare lună, când vom obține un nou calendar de la Senat, deci vă rog mult să veniți acum.
Acest mandat este doar de un an, căci toamna viitoare sunt alegeri generale la școlile doctorale – acum e vorba doar să înlocuim colegii voștri care au obținut titlul de doctor și deci nu vă mai pot reprezenta.
Avem însă nevoie pentru toate procedurile care vă privesc de un consiliu al școlii doctorale completat du membrii-doctoranzi! Altfel, deciziile noastre pot fi lovite de invaliditate, și nu cred că vreți.
NU se pot înscrie  pentru Consiliul SDSLC acei doctoranzi ai căror conducători sunt membri ai consiliului (ai mei și ai dnei prof.dr.habil. Cătălina Gîrbea) sau ai celor doi colegi care m-au anunțat că intenționează să candideze (cei ai dnei prof.dr.habil. Lidia Cotea sau ai prof.dr.habil. Liviu Franga). Cred că înțelegeți temeiurile acestui punct din Regulament.
Vă mulțumesc pentru atenție și sper să veniți!
Prof. dr. habil. Ileana Mihăilă