
ȘCOALA DOCTORALĂ DE SOCIOLOGIE
- De ce un doctorat în Sociologie?
În primul rând, de ce un doctorat? Într-o lume în care automatizarea preia nu doar muncile de rutiniere, ci și producția informațiilor și deciziilor, devine tot mai important să stăpânim abilități de cunoaștere în profunzime, ghidate de înțelegerea nuanțată a umanității. Studiile doctorale în sociologie sunt realizate prin propria voastră muncă de cercetare, alături de conducătorul / conducătoarea de doctorat și de mentorii din comisia de îndrumare. Sociologia este o disciplină care ajută înțelegerea sistemelor complicate în care trăim. Printr-o lentilă sociologică, veți putea surprinde influențele ascunse ale culturii și organizării sociale asupra credințelor, valorilor și comportamentelor – fie că vorbim despre relații intime, grupuri mici, sau organizații și chiar sisteme globale.
- De ce FSAS-UB?
Școala noastră doctorală în sociologie aduce împreună studenți și profesori pasionați, experți în direcții diverse ale cercetării sociale, într-o comunitate inspirată de valorile universitare ce definesc cultura europeană. Veți găsi oameni cu care să discutați orice provocare a cercetării voastre, evenimente științifice vibrante în mediul interdisciplinar al Universității din București, și sprijinul Facultății pentru organizarea eficientă a studiilor voastre.
Școala Doctorală de Sociologie invită studenții doctoranzi în comunitatea universitară a Facultății de Sociologie și Asistență Socială și a Institutului de Cercetări a Universității din București.
Mai multe detalii privind școala, admiterea, îndrumarea și finalizarea studiilor sunt disponibile aici: https://sas.unibuc.ro/programe/doctorat/doctorat-sociologie/
Alături de îndrumătorii lor științifici, doctoranzii se specializează ca profesioniști în antropologie, sociologie, resurse umane și alte direcții ale cercetării sociale bazate pe evidențe empirice. Tezele pot include o diversitate de subiecte de interes și abordări metodologice, studenții fiind încurajați să întâlnească mentori și să participe la discuții, ateliere, cercetări de teren și alte evenimente științifice.
Facultatea de Sociologie și Asistență Socială publică patru reviste internaționale și doctoranzii editează varianta în limba română a revistei „Global Dialogue” publicată de International Sociological Association, invitând studenții să-și publice articolele în arena sociologică globală.
Admiterea se bazează pe examen și interviu. Primul an de studiu este dedicat cursurilor doctorale și finalizării proiectului de cercetare, urmând trei ani dedicați realizării tezei, alături de coordonatorul științific și de mentorii din Comisia de îndrumare. Doctoranzii pot colabora ca asistenți pentru cursurile din Facultate, câștigând experiență în îndrumarea studenților mai tineri și consolidându-și experiența universitară.
—
Directorul școlii doctorale
Prof.dr. Cosima Rughiniș
E-mail: cosima.rughinis@unibuc.ro